Dobro došli u odsek za poslovnu konsultaciju na stranici onlajn škole jezika ReformDeutsch! Cilj ovog odseka je odgovaranje na pitanja u vezi s nemačkim jezikom. Na osnovu našeg iskustva želimo dati savete, uputstva, predloge i ideje onima, koji su zainteresovani za Nemačku, Austriju, Švajcarsku, nemački jezik ili učenje nemačkog jezika.

Nemački CV

Autor: ReformDeutsch. Objavljeno  14.12.2016. Izvor: www.de.statista.com

Želite li raditi u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj ili u nekoj nemačkoj firmi? Danas ćemo pričaćeti o trenutnim poslovnim mogućnostima i predstavićemo Vam šablon za CV na nemačkom jeziku, da Vam prijava za poslovno mesto ne bi predstavljala problem.

 

Slobodna radna mesta u Nemačkoj

Na osnovu statistike u proteklih 8 godina, povećava se broj slobodnih, odnosno dostupnih radnih mesta u Nemačkoj. Prateći period od 2007. do 2015. godine, u 2015. je bilo najviše slobodnih radnih mesta, tačnije 568 743. Najviše radnih mesta dostupno je u pokrajinama Severna Rajna - Vestfalija, Bavarska i Baden-Virtenberg, a najmanje u pokrajini Sarland.

 

Slobodna radna mesta u Austriji

Na osnovu Statistik Austria iz 2015. godine, u Austriji (koja ima 8,5 miliona stanovnika) je te godine otvoreno 420 451 slobodnih radnih mesta od kojih su 416 070 zvanično bila na raspolaganju. U godini 2015. ostalo je još ukupno 29 251 slobodnih radnih mesta.

 

Slobodna radna mesta u Švajcarskoj

Na osnovu Statistik Schweiz, od svih kantona , najviše slobodnih radnih mesta nudi kanton Cirih, 2933 radnih  mesta je ostalo u 2015. godini. Posle Ciriha dolaze Vadt, Argovia, St. Gall, Valais.  Pošto je Švajcarska mala zemlja od 8 miliona stavovnika, broj slobodnih mesta je manji u poređenju s Nemačkom.

 

Gde možete naći šablone za CV na nemačkom jeziku?

Šablone za CV na nemačkom jeziku naći ćete na sledećim internet stranicama.

 

Bewerbung.net

Ova stranica daje savete za pisanje motivacionog pisma,  strukturu dobrog CV i uspešan intervju. Radi se o preglednoj i profesionalnoj stranici, priznatoj u poslovnim krugovima.

http://bewerbung.net/lebenslauf/lebenslauf-vorlage/

 

CV u obliku tabela

Ova stranica pruža svojim čitaocima 112 preglednih primera CV. Oni se mogu obrađivati na sajtu ili preuzeti na svoj računar. Takođe se posetiocima pruža poslovno savetovanje o tehnici obrađivanja CV.

https://tabellarischer-lebenslauf.net/lebenslauf-muster-und-vorlagen/

 

CV dizajn

Ova stranica nudi veliki izbor CV šablona na nemačkom jeziku, koji su podeljenje u kategorije i dopunjeni poslovnim savetima. Ovu stranicu preporučujemo svim našim čitaocima. Radi se o profesionalnoj internet stranici.

http://www.lebenslaufdesigns.de/

 

Kako se možete uspešno pripremiti za razgovor za posao na nemačkom jeziku?

U komunikacionom treningu ReformDeutsch JOB možete se pripremiti za Vaš poslovni intervju. U ovom komunikacionom treningu pomažemo Vam u pisanju jednog profesionalnog CV i motivacionog pisma tj. sa Vama vežbamo poslovni intervju na nemačkom jeziku. Nakon ovog kursa samouvereno ćete i uspešno obaviti poslovni intervju na nemačkom jeziku.

 

Da li želite da se pripremite za poslovni intervju? Naši stručnjaci Vam pomažu preko skajpa!

Želim da se pripremim >

 

 

CV za posao. Biografija za posao. Pisanje biografije. Primjer CV.


savetnik | saveti | blog | kako nauciti nemacki | metode ucenja | tehnike ucenja | učenje stranih jezika | ucenje | ucenje jezika | jezici
Podelite našu internet stranicu: